Zajčeva cesta 23
1218 Komenda
PROGRAM:
17.00 – 19.15: Specializirano predavanje: Ekološka živinoreja (govedoreja)– značilnosti in prednosti ter koraki do uspešne preusmeritve (Mitja Zupančič, univ. dipl. inž. zoot., svetovalec specialist za področje ekološkega kmetovanja na KGZ Celje)
- Značilnosti ekološke živinoreje (s poudarkom na govedoreji) ter praktični koraki kmetije do uspešne preusmeritve;
- Ustreznost pasem, stanje na področju zakola oziroma prodaje govedi iz ekoloških kmetij in kakovost mesa;
19.15 – 20.00: Predstavitev možnosti direktne prodaje ekološkega mesa
- Različne možnosti direktne prodaje ekološkega mesa s predstavitvijo dobre prakse predelave in direktne prodaje mesa in mesnih izdelkov Ekološke kmetije Jenšterle preko zabojčkov, spletne prodaje, tržnice, ... (Žiga Jenšterle).
20.00 – 20.30: Pogovor o možnostih za večjo in boljšo prodajo ekološkega mesa v lokalnem okolju (udeleženci predavanja).
O ekološki kmetiji Jenšterle: Ekološka kmetija Jenšterle je družinska kmetija, ki se ukvarja z rejo govedi mesnih pasem. Govedo je večji del leta zunaj, na paši, pozimi v hlevu pa so spuščene in jih krmijo samo s travo, ki jo spomladi in poleti pokosijo na svojih travnikih. Nahajajo se na vznožju kozjanskega hriba Rifnik. Poleg ekološke reje govedi se ukvarjajo s predelavo ekoloških trajnih in pol trajnih mesnih izdelkov, po tradicionalnih receptih. Na voljo imajo več kot 30 različnih mesnih produktov (različni kosi svežega mesa, klobase, hremovke, masa za žar...), vse te pa lahko dostavijo tudi v zabojčki po 10 in 5 kg z mešanim izborom mesnih izdelkov. Še posebno poudarijo 4 izdelke, ki so kot vsi narejeni 100% iz ekološke teletine: bio telečje hrenovke, bio telečja posebna, bio rifniška klobasa in bio rifniška suha klobasa. Vsi izdelki so narejeni iz ekološke teletine z dodatkom ekoloških začimb, po njihovih tradicionalnih receptih.
VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA:
Udeležba na dogodku je brezplačna, a je OBVEZNA PREDHODNA PRIJAVA po e-pošti ubrankovic@gmail.com ali na GSM: 040 303 752. Prijave zbiramo do ponedeljka, 18.03.2023.