• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • ŽUPAN SPREJEL UČENCE IN UČITELJE IZ TURČIJE

  Tokrat so gostje v Komendi učenci in učitelji iz Turčije v okviru sodelovanja partnerskih držav Slovenije in Turčije.

  Učence in učitelje iz šole v središču evropskega dela turškega mesta Istanbul, ki so od ponedeljka gostje staršev in Osnovne šole Komenda Moste, je v sredo dopoldne sprejel župan Stanislav Poglajen s člani občinske uprave. Na sprejemu  so bili tudi predstavniki vodstva šole Komenda Moste.

  Osem učencev in šest odraslih oziroma predstavnikov staršev in šole iz Turčije  je namreč prišlo v ponedeljek v občino Komenda. Vrnili so obisk, ko je bilo konec aprila letos v Istanbulu 10 učencev s 3 učitelji OŠ Komenda Moste v okviru izmenjave partnerskih držav Slovenije in Turčije. Podobno kot v okviru poznanega sodelovanja Comenius je tudi tokratno partnersko srečanje učencev in šolnikov organiziral profesor biologije na komendski šoli Boštjan Železnik, ki je poznan kot pobudnik in tudi zavzet organizator, že kar pravi ambasador pedagoško izobraževalnih srečanj, po katerih je že nekaj časa poznana osnovna šola Komenda Moste v okviru Comeniusa tudi v evropskih državah.

  Učenci z učitelji iz Turčije se v dopoldanskem času seznanjajo s šolskim programom in predvsem tehničnim poukom učencev na šoli v Komendi, med enotedenskim obiskom pa si bodo ogledali tudi Slovenijo. Po sredinem srečanju z županom  Poglajnom, ob izmenjavi spominskih daril in seznanitvi o Komendi, so obiskali Bled, četrtkov program je namenjen ogledu Ljubljane, v petek pa bodo v okviru Tabora na šoli v Komendi izdelovali izdelke iz likovnega pouka. Pred nedeljskim izletom bo potem sobota ob 19. uri zvečer namenjena v Kulturnem domu v Komendi božično-novoletnemu programu in razpoloženju z bazarjem izdelkov s petkovega Tabora. V ponedeljek pa bodo gostje odpotovali domov v Istanbul.

  9.12.2016

  Županovo povabilo

  Predstavnike vodstva skupine učencev in učiteljev iz Istanbula, ki so v okviru sodelovanja partnerskih držav Slovenije in

  Turčije v organizaciji profesorja biologije Boštjana Železnika oziroma OŠ  Komenda  Moste ta teden na obisku v občini Komenda, je župan Stanislav Poglajen v četrtek  povabil na pogovorni večer. Gostje so v prostorih Picerije Gorjan  pozdravili letošnji izmenjavi (spomladi so bili učenci in učitelji iz OŠ Komenda v Istanbulu) s seznanjanjem šolskega delovanja  in izobraževanja. Ob predstavitvi in izmenjavi izkušenj pa so še posebej poudarili lepote Bleda in zanimivosti Ljubljane. Župan  se je na pogovornem večeru zahvalil gostom za obisk in zanimive izmenjave izkušenj, predstavnica skupine iz Istanbula pa  šoli za organizacijo njihovega programa, za  zanimivo enotedensko bivanje, še posebej pa staršem za spoznavanje učencev. Za uspešno letošnjo izmenjavo učencev in učiteljev iz Istanbula in Komende, kot je povedal  profesor Boštjan Železnik, pa je zaslužen tudi Srečko Kos (Trgovina Cokla) iz Most pri Komendi.

  Besedilo in slike – A. Žalar

  dsc02750 dsc02757 dsc02760 dsc02767 dsc02778 dsc02779 dsc02784 dsc02793 dsc02795 dsc02798 dsc02806 dsc02808 dsc02823 dsc02949dsc02967dsc02953dsc02741