• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • RAZDELJEVANJE POSOD Z MODRIM POKROVOM IN NOV URNIK ODVOZA ODPADKOV

  Kot smo že napovedali, s 1.6.2021 začenjamo z ločenim zbiranjem odpadnega papirja in kartona po sistemu „od vrat do vrat“. Ta konec tedna (od četrtka 27.5. do sobote 29.5.2021) bomo zato vsem uporabnikom dostavili tipsko črno posodo z modrim pokrovom. Uvedba nove storitve in dodatne posode pomeni nadgradnjo obstoječega sistema ločenega zbiranja, s katero želimo še izboljšati in olajšati ločevanje odpadkov pri gospodinjstvih, zmanjšati količino ločeno zbranih mešanih komunalnih odpadkov in razbremeniti pritisk na odlaganje odpadkov na ekoloških otokih. V skladu z občinskim Odlokom o ravnanju s komunalnimi odpadki v Občini Komenda (Aplenca, št. 04/2019 in št. 06/2021), je uporaba posode obvezna za vse uporabnike.

  Praznjenje posod bomo izvajali ob četrtkih in sicer enkrat na 4 tedne. Prvo praznjenje posod v naseljih Komenda, Breg pri Komendi, Gmajnica, Gora pri Komendi, Klanec, Komendska Dobrava, Mlaka, Nasovče, Podboršt pri Komendi in Potok pri Komendi bomo izvedli v četrtek 17.6. Prvo praznjenje posod v naseljih Križ, Moste, Suhadole in Žeje pri Komendi pa v četrtek 1.7. Skupaj z aktualno položnico bo vsako gospodinjstvo prejelo tudi nov koledar odvozov odpadkov do konca leta 2021.

  Kljub uvedbi nove storitve, ostaja mesečni strošek za opravljene storitve zbiranja komunalnih odpadkov nespremenjen.

  NOV URNIK ODVOZA ODPADKOV DO KONCA LETA 2021

  KOMENDA 1 (klikni na povezavo)

  (Komenda, Breg pri Komendi, Gmajnica, Gora pri Komendi, Klanec, Komendska Dobrava, Mlaka, Nasovče, Podboršt pri Komendi, Potok pri Komendi)

  KOMENDA 2 (klikni na povezavo)

  (Križ, Moste, Suhadole, Žeje pri Komendi)