• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • PREDSEDNIK REPUBLIKE SLOVENIJE NA SEJMU V KOMENDI

  Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in gospa Tanja Pečar sta v nedeljo, 29.3.2015 obiskala 20. Spomladanski kmetijsko obrtniški sejem v Komendi. To je največji tovrstni sejem v osrednji Sloveniji, ki je v treh dneh privabil nad 70.000 obiskovalcev iz vse Slovenije, razstavljavci, ki jih je bilo skupaj več kot 600, pa so tudi iz sosednjih držav. Gre za sejem na katerem predstavljajo kmetijske, gozdarske, gradbene in komunalne mehanizacije, obrt, podjetništvo ter ogrevalne tehnike.

  Sejem dvakrat na leto, spomladi in jeseni, organizirajo v Konjeniškem klubu Komenda, ki letos praznuje 60 let svojega delovanja. Temu v čast v klubu organizirajo številne slovesnosti skozi vse leto. Predsednik si je ob današnji priložnosti ogledal tudi hlev KK Komenda, ki slovi po svoji odlični organiziranosti, urejenosti, številnemu članstvu in se šteje tradicionalno za drugi najboljši konjeniški klub v Sloveniji, so povedali v klubu.

  SEJEM V KOMENDI IN OBISK PREDSEDNIKA PAHORJA

  Rekorden obisk na 20. Spomladanskem  sejmu v Komendi  – V  nedeljo, 29.marca 2015, je letošnji sejem obiskal tudi Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

  Letošnje jubilejno leto Konjeniškega kluba Komenda je v petek, 27. marca 2015, začel 20. Spomladanski kmetijsko-obrtniški sejem v Komendi. Od petka, 27. marca, ko so sejem ob 12. uri odprli, do nedelje, 29. marca, do 19. ure, ko so ga zaprli, si ga je ogledalo najmanj okrog 75.000  (samo v soboto in nedeljo 60.000) obiskovalcev. Tako velik obisk je organizatorju – Konjeniškemu klubu Komenda s predsednikom Alojzom Lahom, častnim občanom občine Komenda, ki je bil pred 20. leti s še štirimi sodelujočimi razstavljavci tudi ustanovitelj tega sejma, najlepše darilo v jubilejnem letu, ko klub praznuje 60-letnico obstoja in uspešnega delovanja. Na 46.000 kvadratnih metrih razstavnih površin (od lanskega jesenskega sejma so površine namreč povečali za tretjino) je bilo tokrat zadovoljnih tudi prek 600 razstavljavcev.

  Zadovoljen in hkrati presenečen nad velikostjo sejma, obiskom, vsebino sejma in organizacijo pa je bil v nedeljo dopoldne tudi Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. V spremstvu predsednika kluba Alojza Laha, predsednika odbora za sejme Staneta Štebeta, župana občine Komenda Stanislava Poglajna in članov Konjeniškega kluba se je med enournim ogledom sejma še posebej zanimal za delovanje, uspehe kluba in za že 20-letno organizacijo sejmov, ko klub vsako leto organizira dva sejma – spomladanskega in jesenskega.

  Vir: www.facebook.com/borutpahor.si,  www.kk-komenda.si in A.Ž.