• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Policijska kronika: 6. 3. – 12. 3.

  Policijska kronika minulega tedna na območju PP Kamnik je bila ponovno vse prej kot dolgočasna. Voznica, ki je v Mostah vozila pod vplivom alkohola, je ostala brez vozniškega dovoljenja, medtem ko je voznik na območju PP Kamnik vozil kar brez dovoljenja in pod vplivom alkohola.

  6.3.2023

  NAMERNO POŠKODOVANJE PNEVMATIKE
  Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval prednjo desno pnevmatiko na osebnem vozilu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  

  PROMETNA NESREČA
  Na Kovinarski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. 

  7.3.2023

  PROMETNA NESREČA S POBEGOM
  Na bencinskem servisu na Perovem je prišlo do prometne nesreče s pobegom, zaradi vožnje neznanega voznika tovornega vozila, ki je zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi udeležencu nudil svoje podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in v kolikor bo voznik izsleden bo poplačan s plačilnim nalogom.  

  ANGELA NA CESTI
  Policisti so imeli v naselju Moste v postopku voznico, ki je vozila pod vplivom alkohola. Ker je imela vozničina sapa preveč oktanov, ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, voznica pa se bo v kratkem srečala tudi s sodnikom. 

  NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA
  Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom  poškodoval lak na osebnem vozilu. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  

  8.3.2023

  ZALEZOVANJE S STRANI BIVŠEGA
  Na postajo se je zglasila občanka iz Perovega in prijavila zalezovanje s strani bivšega partnerja, ki se očitno ne sprijazni z ločitvijo. Le ta jo že dlje časa zalezuje jo kliče in opazuje, kar pri njej povzroča občutek prestrašenosti.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. 

  CESTNO PROMETNA KRŠITEV
  Občan je obvestil policiste in prijavil voznika tovornega vozila, ki je v času vožnje po regionalni cesti Kamnik – Ločica zapeljal na nasprotni vozni pas in s tem ogrozil prijavitelja. Sprejeta pisna prijava za kršitev Zakona o cestnem prometu in pa kršitelju izdan plačilni nalog.  

  TATVINA ARTIKLOV
  Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno, da je zaenkrat še neznani storilec iz trgovine odtujil več prehrambnih izdelkov in odšel neznano kam. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi izsleditve neznanca, ki bo za svoje dejanje odgovarjal na sodišču. 

  9.3.2023

  PROMETNA NESREČA
  V Stahovici je prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik, ki je prehiteval voznika po levi strani vozišča na neprimerni bočni razdalji in trčil v vozilo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu. 

  POSKUS VLOMA V HIŠO
  Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo v Zgornjem Tuhinju in prijetem storilcu na kraju dejanja. Ugotovljeno, da je storilec neovirano pristopil do stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem na vzvod (izvijač) vlomil skozi pritlična vrata in tako prišel v notranjost hiše. V notranjosti je storilec odšel po stopnicah v prvo nadstropje, kjer pa je bil zaloten s strani lastnice in zbežal v bližnji gozd, kjer je bil s strani policistov na kraju tudi izsleden. Opravljen ogled kraja kaznivega dejanja in zavarovanje sledi. Storilcu proti zapisniku opravljen zaseg obuval, mobilnega telefona in dveh izvijačev in odpeljan na Krim tehnično  obdelavo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper storilca napisali kazensko ovadbo. 

  10.3.2023

  POMOČ ONEMOGLI OSEBI
  Policisti so v Kamniku s pomočjo ekipe nujne medicinske pomoči vstopili v stanovanje, v katerem so v zelo slabem zdravstvenem stanju našli starejšo občanko. Občanka je bila z reševalnim vozilom odpeljana na zdravljenje.

  VLOM V HIŠO
  Neznani storilec je v naselju Kamnik s primernim orodjem na vzvod skozi zadnja aluminijasta vrata, vstopil v notranjost hiše, iz katere jim je odtujili zlatnino in denar. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo. 

  11.3.2023

  OBLJUBLJAL BAJNE ZASLUŽKE
  Na policijsko postajo se je zglasila občanka in prijavila kaznivo dejanje goljufije. Oškodovanka je med gledanjem spleta naletela na spletno stran, kjer so ponujali velike zaslužke. V obrazec, ki se ji je pojavil, je vpisala svoje osebne podatke, za tem pa jo je kontaktirala neznana oseba, ki je govorila v hrvaškem jeziku in jo prepričevala v investicijo (v nafto in zlato). Tako je neznani storilec, ko je pridobil podatke bančne kartice, veselo opravil več spletnih nakupov in jo oškodoval. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo. 

  ZASEG PREPOVEDANE DROGE
  Policista sta med zbiranjem obvestil od občanov, imela v postopku še osebo, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. 

  12.3.2023

  VOŽNJA BREZ VD IN POD VPLIVOM ALKOHOLA
  Policisti so imeli na območju Kamnika v postopku voznika, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bilo vozilo začasno zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Za začasni zaseg vozila mu je bilo na kraju izdano Potrdilo o zasegu in napisan zapisnik o primopredaji vozila in sledi Obdolžilni predlog na Okrajno sodišče. Glede vožnje pod vplivom alkohola pa mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.