• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Odpadki na Drnovem

  V zadnjem obdobje se je na Drnovem pojavila velika količina odpadkov, ki niso povezani z zbirnim centrom v Suhadolah, temveč so posledica brezbrižnosti udeležencev v prometu, ki se dnevno vozijo skozi Drnovo. Še pred veliko čistilno akcijo v organizaciji TD Komenda so za odpadke na Drnovem poskrbeli v NK Komenda.

  V Nogometnem klubu Komenda že vrsto let sodelujejo z Ministrstvom za pravosodje, ki v naši občini s probacijsko enoto izvaja družbeno koristna dela. Tako je bilo tudi danes na Drnovem, ko so pripadniki te enote poskrbeli za večji del odpadkov na Drnovem.

  Občinske vpadnice so prvo ogledalo kraja, zato kot občina apeliramo na vse, ki se vozite skozi Drnovo, da ustrezno zavarujete morebitni tovor, oziroma se odpadkov odgovorno znebite v za to namenjenih zabojnikih, bodisi v zbirnem centru bodisi na enem od ekoloških otokov v občini.

  Obenem naj izkoristimo še priložnost, da v imenu Turističnega društva Komenda apeliramo na vse, da si 15. april v svojih koledarjih označijo in rezervirajo za tradicionalno vseobčinsko čistilno akcijo, saj lahko le s skupnimi močmi poskrbimo, da bomo živeli v prijetnem in čistem okolju.

  Še enkrat pa se NK Komenda zahvaljujemo za proaktivnost na Drnovem.