• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Lokalne novice

  • NABIRALCA BOROVNIC UGRIZNIL MODRAS
   true
   Nabiranje borovnic je prijetno opravilo, dokler se ti ne pripeti kaj neljubega. Najbolj nevaren je okuženi klop, ki povzroči t. i. meningitis encefalitis ali borelijo, zelo boleč z dolgotrajnimi posledicami je tudi  zvin ali zlom noge na neravnem nepoznanem terenu, mučen je glavobol, če si predolgo ... Read more »
  • KOMENDČANA PRVAKA GORENJSKE V TENISU
   true
   Na teniških igriščih v Kamniku in na Duplici je bilo 4. junija pokrajinsko prvenstvo Gorenjske v tenisu za člane društev upokojencev iz tega dela Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 119 tekmovalcev. Društvo upokojencev (DU) Komenda jih je prijavilo osem. Med enajstimi ekipami je zasedlo zelo dobro ... Read more »
  • AMBROŽ DUATLON PC KOMENDA 2019
   true
   V nedeljo, 16.06.2019, je v Komendi potekal duatlon, ki ga je organiziral Triatlonski klub Trisport Kamnik. Po dolgih letih se je Miro Kregar s svojo ekipo odločil, da ne izpelje kamniškega triatlona, ampak ponovno organizira tekmovanje v duatlonu.   Razlog selitve iz Kamnika v Komendo se skriva v ... Read more »
  • DOBRODELNI ŽAR MOJSTRI
   true
   Minuli petek je Mesar Anton v Kamniku organiziral Antonov žar izziv, v katerem so se pomerili župani sosednjih občin skupaj s kuharskimi pomočnicami, znanimi Slovenkami. Naziv 'Antonov žar mojster' je domov odnesel Peter Ložar, župan občine Trzin, kateremu je pomagala blogerka Tamara Fortuna, z ... Read more »
  • Judo klub Komenda na Mednarodnem turnirju v Braslovčah osvojil 11 odličij
   true
   V soboto, 8.6.2019 je v Braslovčah potekal mednarodni judo turnir za najmlajše. Udeležil se ga je tudi Judo klub Komenda in se odlično predstavil. Kar 11 tekmovalcev se je uvrstilo med tri najboljše in osvojilo kolajno. Zasedli smo tudi skupno 4. mesto. Borilo se je 9 Kamničanov:   mlajše deklice U12 ... Read more »
  • Ekipa judoistov v Krškem osvojila 2. mesto
   true
   V soboto, 8.6.2019 so se judoisti Judo kluba Komenda udeležili Mednarodnega pokala Krško, kjer je sodelovalo je 13 judo klubov iz 3 držav. Ekipno je Judo klub Komenda osvojil 2. mesto. Kljub temu, da je bila ekipa številčno majhna, se je vseh pet tekmovalcev odlično borilo in si s svojimi dobrimi ... Read more »
  • STOPALI SMO PO STOPINJAH KARANTANCEV
   true
   S popotovanjem oz. romanjem po poteh stare Karantanije v organizaciji Društva sv. Jakob Kamnik smo ozavestili spomin na kraje, svetišča in ljudi onkraj Karavank, povezanost naših prednikov z njimi in občudovali lepote avstrijske zvezne dežele Koroške.    Društvo sv. Jakoba Kamnik vsako leto za svoje ... Read more »
  • IVAN SIVEC - rekorder med slovenskimi pisatelji
   true
   Pogovor s pisateljem, pesnikom in etnologom mag. Ivanom Sivcem ob njegovem 70. rojstnem dnevu in pred gostovanjem v petek,  14. junija, ob 19.30 v dvorani frančiškanskega samostana v Kamniku   Naš rojak iz Most pri Komendi, pisatelj, pesnik in etnolog mag. Ivan Sivec, je 23. maja 2019 praznoval 70. ... Read more »
  • Zahvala vsem, ki ste pomagali pri izvedbi Šolske veselice
   true
   H V A L A Read more »
  • Človekovo dostojanstvo ali njegove pravice
   true
   V sklopu predavanja smo se dotaknili dogodkov kot so holokavst, zasužnjevanje črncev in Egipčanov, borba žensk za volilne pravice… Po skupinah smo se pogovarjali o definiciji dostojanstva in kaj sploh pomeni za nas. Naše definicije so si bile med seboj dokaj podobne, temeljile pa so na trditvi: ... Read more »

  Vir: mojaobcina.si