• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Lokalne novice

  • GLAVAR V STRIPUGLAVAR V STRIPU
   Stripar in glasbenik Martin Ramoveš se je ob pomoči učiteljice likovne umetnosti na OŠ Komenda Moste Tine Kosi z učenci omenjene šole (Patricijo Kern, Klaro Ferme, Tejo Jeraj, Lano Bučar, Hano Bertoncelj, Vidom Peklajem in Nino Resnik) lotil zelo zahtevne naloge: prikazati komendskega velikana ... Read more »
  • Šest zlatih kolajn za judoiste v GoriciŠest zlatih kolajn za judoiste v Gorici
   V nedeljo, 17.10.2021, se je Judo klub Komenda udeležil uradnega tekmovanja za slovenski pokal, ki je potekal v sončni Novi Gorici. Natopilo je 187 tekmovalcev iz 27 klubov in 4 držav (Slovenije, Italije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine). V kategorijah U12 in U14 se je pomerilo tudi 14 tekmovalcev JK ... Read more »
  • Požari v naravi oziroma na prostem 15. 10. 2021 19.09Požari v naravi oziroma na prostem 15. 10. 2021 19.09
   Ob 18.28 je v naselju Žeje pri Komendi, občina Komenda, gorel kup odpadkov v bližini poslovne cone. Požar so pogasili gasilci PGD Moste. Read more »
  • 6. Mednarodni pokal Komende v judu postaja vedno bolj prepoznaven6. Mednarodni pokal Komende v judu postaja vedno bolj prepoznaven
   V soboto, 9.10.2021, se je v Športni dvorani Komenda že 6. leto zapored odvilo veliko mednarodno prvenstvo v judu 6. Pokal Komende - Komenda Open, ki ga tradicionalno organizira domači Judo klub Komenda, s predsednikom Boštjanom Veinhandlom na čelu. Kljub težkim časom za šport, jim je uspelo ... Read more »
  • JESENSKA ZELEMENJAVAJESENSKA ZELEMENJAVA
   Inštitut Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje v Ljubljani in Zavod Medgeneracijsko središče Komenda (ZMSK) sta 14. oktobra popoldne pri enoti omenjenega inštituta Krekovo središče na Krekovi 10 v Komendi pripravila jesensko zelemenjavo. Udeležence je pozdravila projektna ... Read more »
  • Spletne posvetovalnice za nevladnikeSpletne posvetovalnice za nevladnike
   Torki so na Stičišču Središče namenjeni spletnim posvetovalnicam, kjer bomo odgovarjali na vprašanja nevladnikov iz področja računovodstva, projektnega vodenja in IT področja. Vprašanja nam lahko zastavite v živo na ZOOM srečanju ali nam jih posredujete po e-mailu na ... Read more »
  • Judo klub Komenda Pokal Guštanj 2021 končal na 3. mestuJudo klub Komenda Pokal Guštanj 2021 končal na 3. mestu
   V soboto, 2.10.2021 se je v Prevaljah na Koroškem poleg državnega prvenstva U16 odvijalo tudi tekmovanje za pokal Guštanj Open 2021. Judo klub Komenda je nastopil z osmimi tekmovalci, ki niso ostali praznih rok, ampak so z odličnimi uvrstitvami klubu kot ekipa ponovno prinesli stopničke. Judo klub ... Read more »
  • Haya Veinhandl Obaid postala nova državna prvakinja v boksuHaya Veinhandl Obaid postala nova državna prvakinja v boksu
   Od četrtka, 30.9.2021 do velikega finala v soboto, 2.10.2021 je v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru potekalo Državno prvenstvo v boksu za leto 2021. V ringu se je odvilo mnogo zanimivih dvobojev, najbolj pa smo se veselili zmage naše edine udeleženke Boksarskega kluba Hayat: ... Read more »
  • Petje pomlajaPetje pomlaja
   V Cankarjevem domu v Ljubljani je bil od 29. septembra do 1. oktobra pod okriljem Mestne zveze Društev upokojencev Ljubljane že 20. festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO). Slavnostno odprtje je bilo v Linhartovi dvorani. Nanj so bili povabljeni vsi predsedniki društev upokojencev. Odprtja ... Read more »
  • Komendčani premagali CerkljaneKomendčani premagali Cerkljane
   Člani komendske upokojenske balinarske ekipe so se 5. oktobra že petnajstič 'pomerili' s sosedi Cerkljani v kar 12 ur trajajoči tradicionalni balinarski tekmi na balinišču pod Planinskem domom Komenda. Boljši so bili gostitelji z rezultatom 98:74. Tekmovali so tako moški kot ženske, dva domača ... Read more »

  Vir: mojaobcina.si