• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Lokalne novice

  • NA POTI DO GLORIJE
   true
   Vse se enkrat izteče. Dobro in hudo. Katero ti bo nagnilo tehtnico, te rešilo ali pogubilo? Nebo bi vedelo odgovor, a se je v silni nevihti izlilo na zemljo. Sam si ga boš moral poiskati, ko boš prečkal to vrtoglavo globel po mostu, zgrajenem iz snovnega in nesnovnega, pripet na varovalno vrv ... Read more »
  • VELIKI TEDEN V OTROŠTVU
   true
     Iz otroških let se od cerkvenih praznikov najbolj spominjam Miklavža in božiča; takoj za njim pa dni okrog velike noči. Prvih dveh zaradi posebne topline in velikega otroškega pričakovanja, ki sta takrat napolnjevala naš dom. Velike noči zaradi njene skrivnostnosti, povezane z Jezusovim trpljenjem, ... Read more »
  • KAMNIŠKA KALVARIJA
   true
   V postnem času bomo velikokrat slišali besedo 'kalvarija'. Pri verouku sta nas katehet oziroma katehistinja že poučila, da se tako imenuje grič v Jeruzalemu, na katerem so križali Jezusa. Z njim so križali tudi dva razbojnika; enega na desni, drugega na levi. Desnemu je, ker se je spokoril, Jezus ... Read more »
  • BALINANJE ZA ŠUNKO - humoristična različica
   true
   Preberejo naj predvsem Bržani, ki imajo smisel za humor, visok prag tolerance in niso zamerljivi ljudje. Zato nič čudnega, da so v prijateljskih in tudi delovnih odnosih s sosednjimi Nasovčani. V smislu priporočila: ALI STE SE DANES ŽE NASMEJALI? SPROSTILI? Ob tem se boste gotovo. Če ne, pa na ... Read more »
  • TURNIR BALINARSKIH DVOJIC ZA VELIKONOČNE DOBROTE
   true
   Člani Balinarske sekcije DU Komenda se lahko pohvalijo s takšnim štiristeznim baliniščem, kakršnega ima redkokateri kraj v Sloveniji. Vanj so leta 2006, ko so ga uredili, vložili veliko prostovoljnih ur dela, zato od tedaj dalje še toliko bolj skrbijo zanj. Je v mirnem, prijetnem kotičku pod robom ... Read more »
  • Sankukai karate klub Komenda uspešen na Državnem prvenstvu
   true
   V soboto, 6.4.2019, so se v Športni dvorani Kamnik zbrali najboljši karateisti iz celotne Slovenije. Za udeležbo na državnem prvenstvu so morali veliko znanja in poguma pokazati že marca, na izbornih regijskih tekmah. Ponosni smo, da se je na tekmovanje uvrstilo tudi 6 tekmovalcev iz Karate kluba ... Read more »
  • UPOKOJENCI LEPO IN SRČNO POJEJO
   true
   Odličen nastop Mešanega pevskega zbora DU Komenda na enajsti reviji upokojenskih pevskih zborov iz vse Gorenjske    Da tudi upokojenci lepo, predvsem pa srčno in sproščeno pojejo, so se lahko prepričali številni udeleženci enajste revije pevskih zborov pod geslom GORENJSKI UPOKOJENCI POJEJO, ki je ... Read more »
  • 'FOLKLORISTI' RAZVNELI OBISKOVALCE SEJMA
   true
   Odprtje in prvi dan 24. spomladanskega kmetijsko-obrtnega sejma v Komendi (od 12. do 14. aprila) so s svojim plesom 'Špic-peta' zelo poživili člani Folklorne skupine Društva upokojencev Komenda na čelu z voditeljem Janezom Slapnikom. Janez Slapnik se je s svojo 'frajtonarico' celo povzpel na oder za ... Read more »
  • NADVSE ŽIVAHEN SEJEMSKI UTRIP V KOMENDI
   true
   Vremenska napoved za prvi dan 24. spomladanskega kmetijsko-obrtnega sejma v Komendi od 12. do 14. aprila ni bila nič kaj obetavna: oblačno z rahlimi padavinami. Res je na razstaviščni deloma pokrit deloma pa odkrit prostor in na obiskovalce padlo nekaj dežja, vendar to ni preprečilo številnim ogleda ... Read more »
  • UPOKOJENCI PRIZADEVNO NAPREJ
   true
   Redni letni volilni občni zbor Društva upokojencev (DU) Komenda (vodil ga je podpredsednik Ivan Hlade) je bil 9. marca v prostorih OŠ v Komendi. Predsedovanje društvu je prevzel Saša Lenarčič iz Komende, dosedanja predsednica Marija Pirnat pa blagajniške posle. Podpredsednikoma Ivanu Hladetu in ... Read more »

  Vir: mojaobcina.si