• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Lokalne novice

  • 5. Petkove kuharije 'Pečenice in kisla repa'
   true
   Zunaj je začel že pritiskati mraz in v takem vremenu paše že kakšna pečenica in dobro zabeljena repa. Da na kuharijah ne bi bilo preveč enostavno smo se odločili, da pečenice izdelamo kar sami. Svinjsko pleče smo razrezali, zmleli, začinili s soljo, poprom in česnom in že smo polnili črevo in ...... Read more »
  • Tradicionalni slovenski zajtrk
   true
   Tradicionalni slovenski zajtrk poteka na pobudo  Čebelarske zveza Slovenije v okviru Dneva slovenske hrane pod okriljem 5 ministrstev - MKGP, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstva za zdravje, Ministrstva za kulturo in Ministrstvo za okolje in prostor. Zajtrka v Vrtcu Mehurčki in ...... Read more »
  • 9. teden gradnje
   true
   V devetem tednu gradnje so bile dokončane zunanje stene pritličnih prostor v upravnem delu. Zdaj objekt že počasi dobiva podobo na zunanji strani. V naslednjem tednu sledi betoniranje nosilne plošče na upravnem delu za 1. nadstropje.Projekt izgradnje novega gasilskega doma lahko podprete tudi preko ...... Read more »
  • Medobčinska vaja - LIDL 2017
   true
   V četrtek 9. novembra smo pod vodstvom poveljnika Romana Koncilija organizirali večjo medobčinsko vajo, na kateri je sodelovalo okoli 100 operativcev iz treh gasilski zvez in sicer: GZ Kamnik: PGD Kamnik in PGD Duplica GZ Mengeš: PGD Mengeš in PGD Topole GZ Komenda: PGD Komenda, PGD Križ in PGD Moste. ...... Read more »
  • Uradne objave 10/2017
   true
   Izšle so nove URADNE OBJAVE GLASILA OBČINE KOMENDA... Read more »
  • Orientacisti na trening kampu
   true
   Pretekli vikend se je zaključil naš prvi trening kamp mladinskih kategorij v tem šolskem letu, ki smo ga izvedli na Črnem Vrhu nad Idrijo. Pisano druščino komendskih orientacistov je gostil Kmečki turizem pr Mark. Oni so skrbeli za raznoliko prehrano, mentorji pa za zanimive treninge in dobro počutje. ...... Read more »
  • Judoisti Judo kluba Komenda trenirali z Rokom Drakšičem
   true
   Tekmovalci Judo kluba Komenda ne počivajo niti med počitnicami. Že v petek, 27.10.2017 so se odpravili na hladno Roglo, kjer so štiri dni trenirali pod budnim očesom Roka Drakšiča, enega izmed najboljših slovenskih judoistov vseh časov. Roka so kot gostujočega glavnega trenerja povabili iz domačega ...... Read more »
  • Živahno v Mravljišču
   true
   Z izvedbo 1.šolskega plesa v Mravljišču, smo dosegli vrhunec našega dela. Devetošolci OŠ Komenda-Moste so s pomočjo Mravljišča pripravili prvi šolski ples. Hrano in pijačo so organizirano pripravili devetošolci sami, nekaj staršev pa je pripomoglo pri pripravi dobrot ; pizze, muffinov, palačinke in ...... Read more »
  • Požar v kurilnici stanovanjske hiše na Klancu
   true
   Ob 2.02 smo bili s strani regijskega centra za obveščanje - 112 aktivirani na požar kurilnice stanovanjske hiše na Klancu. Izvozili smo z vozili 01 in 02. Ob prihodu na kraj smo skupaj z PGD Komenda in PGD Križ požar v kurilnici hitro lokalizirali in pogasili. Zagorela je skladovnica drv za ogrevanje ...... Read more »
  • DRUGI SKLOP PREDAVANJ PROGRAMA 'ZNANJE ZA ZDRAVJE'
   true
   V tokratnem ciklu predavanj boste prejeli dogovore na vprašanja: 1. Kdaj je primeren čas sajenja? Kako pravilno posaditi sadiko? - prikaz sajenja sadnega drevja bo izvedel g. Janez Ocepek.   2. Ali ima naš vrt zadostno založenost s hranili za rast rastlin - o analizi tal bo spregovoril g. Janez Sušin. ...... Read more »

  Vir: mojaobcina.si