• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Lokalne novice

  • JUDOISTI PRVIČ OSVOJILI KOLAJNE TUDI NA KADETSKI TEKMIJUDOISTI PRVIČ OSVOJILI KOLAJNE TUDI NA KADETSKI TEKMI
   V soboto, 15.1.2022 je Judo klub Komenda s tremi tekmovalci prvič nastopil na uradnem tekmovanju v kategoriji kadetov U18 in sicer v Slovenski Bistrici na Pohorskem bataljonu. Prvič zato, ker do sedaj še niso imeli tekmovalcev v tej starostni kategoriji in so v njej občasno tekmovali le z mlajšimi, ... Read more »
  • RAZPIS SOCIALNE POMOČI 2022RAZPIS SOCIALNE POMOČI 2022
   Ustanova tudi letos namenja finančna sredstva pomoči občanom Občine Komende v hudi denarni stiski. Razpis je odprtega značaja, brez roka. Vloge rešujemo do izrabe namenskih sredstev. Odbor za dodeljevanje socialne pomoči bo obravnaval prošnje, prispele na naslov:Odbor za ... Read more »
  • Vzporedni mehanizem globoke državeVzporedni mehanizem globoke države
   Društvo sv. Jakoba Kamnik, Društvo Demos na Kamniškem in Socialna akademija so 12. januarja zvečer v dvorani Doma krajanov v Šmarci organizirali predstavitev knjige dr. Rada Pezdirja Vzporedni mehanizem globoke države. Z njim se je, kot tudi z avtorjem številnih knjig s perečo vsebino mag. Igorjem ... Read more »
  • Judoisti so novo tekmovalno sezono otvorili z uspešnimi nastopiJudoisti so novo tekmovalno sezono otvorili z uspešnimi nastopi
   V nedeljo, 9.1.2022, so se štirje judoisti Judo kluba Komenda udeležili prvega uradnega tekmovanja v novem tekmovalnem letu. Odličen nastop z dobrimi uvrstitvami so abeležili na Pokalu Lendave, kjer sta se Haya Veinhandl Obaid in Maj Jurca tudi prvič borila v višji starostni kategoriji, Žiga Klarič in ... Read more »
  • VIKTORIJANU DEMŠARJU v hvaležen spominVIKTORIJANU DEMŠARJU v hvaležen spomin
   Eden izmed velikih komendskih dušnih pastirjev je bil prav gotovo župnik in zaslužni dekan Viktorijan Demšar. Najprej zaradi svojega naprednega pastoralnega dela v za duhovnike težkem obdobju po drugi svetovni vojni, skrbi za vzdrževanje in obnovo župnijske cerkve sv. Petra v Komendi in treh ... Read more »
  • RAZSTAVA: KATASTROFA IN PRILOŽNOSTIRAZSTAVA: KATASTROFA IN PRILOŽNOSTI
   Skozi skupno seminarsko temo so se študenti Fakultete za arhitekturo UL v študijskem letu 2020/2021 ukvarjali s preventivnimi ukrepi, urgentnim odzivom na potres in popotresno sanacijo kot možnostmi za preoblikovanje oziroma nadgradnjo obstoječih struktur ter izgradnjo novih prostorov mesta. Naš ... Read more »
  • PONOVOLETNI SPREHODPONOVOLETNI SPREHOD
   Srečno in zdravo leto 2022! Ponovoletna nedelja, 2. januarja. Kot da ne bi bila nedelja, ne bi bil še praznični dan. Glavni vzrok: vsi smo zboleli. Visoka vročina, bruhanje, driska. Prvi hip pomislim na covid-19, nato na omikron, nazadnje na okužbo prebavil, trebušno gripo. Toliko sem še pri močeh, da ... Read more »
  • Novoletno srečanje Glavarjevega klubaNovoletno srečanje Glavarjevega kluba
   Člani Glavarjevega kluba (univ. dipl. politolog Jožef Ciraj, dr. Marko Žerovnik, univ. dipl. teologa Jožef Pavlič in Matija Remše, univ. dipl. inž. lesarstva France Stele in univ. dipl. inž. agronomije Anton Jagodic) so se 28. decembra že 28-ič srečali pri svojem gostitelju in predsedujočemu ... Read more »
  • DESETIČ OD JASLIC DO JASLICDESETIČ OD JASLIC DO JASLIC
   Pohodniška skupina 'Škrjančki' si je pod vodstvom Franceta Drolca z Gore pri Komendi na štefanovo 26. decembra 2021 ogledala jaslice, ki so jih ljubitelji jaslic postavili od vasi Poženik do Šenturške Gore. Ogled so začeli pri gostišču 'pri Marički' v Zalogu, kjer so ga tudi sklenili, spotoma pa se ... Read more »
  • BOŽIČNO - NOVOLETNI TURNIR NAJMLAJŠIH 2021BOŽIČNO - NOVOLETNI TURNIR NAJMLAJŠIH 2021
   Šahovski klub nadaljuje tradicijo Božično-novoletnih turnirjev. V ponedeljek, 27. 12. 2021, je uspešno izvedel turnir za najmlajše - igralke in igralci stari so 10 let. Nastopilo je 13 igralk in igralcev iz osrednje Slovenije ter iz Ptuja in Krškega, kateri so odigrali 5 kol, tempo 15 minut na ... Read more »

  Vir: mojaobcina.si