• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Lokalne novice

  • DAN ODPRTIH VRAT V PGD KOMENDA
   true
   V mesecu oktobru, MESECU POŽARNE VARNOSTI, smo tudi gasilci PGD Komenda ponovno odprli vrata svojega doma, kjer smo obiskovalcem predstavili svojo opremo za reševanje in vozila, predstavili smo uporabo AED (defibrilatorja) in Temeljnih postopkov oživljanja, prikazali nepravilno reakcijo ob požaru olja ...... Read more »
  • Sankukai karate klub Komenda
   true
   SANKUKAI REGIJSKO TEKMOVANJE Že kmalu po začetku šolskega leta so se naši karateisti vrnili v pravo športno formo. Še posebej vztrajno so trenirali v pripravljenosti na Sankukai regijsko tekmovanje gorenjske regije, ki je potekalo 7. oktobra 2017. Tekmovalke in tekmovalci iz Cerkelj, Kamnika in ...... Read more »
  • Štipendisti predstavljajo Občino Komenda
   true
   Štipendisti Ustanove so na Kmetijsko obrtnem sejmu (6. - 8. 10.) v Komendi prevzeli vlogo novinarjev. Na prireditvenem prostoru Občine Komende v šotoru št. 8 so intervjuvali komendske podjetnike iz podjetij:FLOK d. o. o.,Trgovina TIA inZavod Grunt; predstavnike društev in kluba:Ustanove Petra Pavla ...... Read more »
  • 5. teden gradnje
   true
   Tudi ta teden nam je vreme odlično služilo - pozdravljamo babje poletje in naj traja do januarja, ko je po planu gradnje predvidena izdelava strehe.V tem tednu so bili dokončani temelji in začelo se je zasuvanje med temelji, katero se bo nadeljevalo v naslednjem tednu. V naslednjem tednu se bo ...... Read more »
  • KADETINJE DRŽAVNE PRVAKINJE, KADETI OSVOJILI 2. MESTO
   true
   V nedeljo 8. oktobra 2017 je v Kranju potekalo 6. EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO KADETINJ IN KADETOV  DO 12 LET. V konkurenci sedmih ekip kadetinj je prepričljivo zmagala ekipa ŠK KOMENDA. Za ekipo sta igrali: Vesna MIHELIČ, Elma HALILOVIĆ. V konkurenci 27 ekip kadetov smo nastopili s tremi ekipami. Ekipa ...... Read more »
  • 22. Jesenski sejem v Komendi od 6. do 8. oktobra 2017 - Tretji dan - 8. oktobra
   true
   Že kmalu po svitanju so v Komendo iz raznih strani pričeli prihajati avtomobili. Malo po 11. uri dopoldne, ko se je s spremstvom članov stranke SMC pripeljala pred hleve Konjeniškega kluba Komenda ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, je bil sejemski prostor že poln ...... Read more »
  • 22. Jesenski sejem v Komendi od 6. do 8. oktobra 2017 - Drugi dan
   true
   Točno ob napovedani uri, ob 11. dopoldne, je prišel na sejem predsednik Slovenske demokratske stranke (SDS) gospod Janez Janša z najožjimi sodelavci in predstavniki stranke v Komendi. Pridružila se je tudi evropska poslanka stranke SDS gospa Romana Tomc. Sprejeli so jih predsednik Konjeniškega kluba ...... Read more »
  • Petkove kuharije v mravljišču
   true
   SLADKA MARMELADAPa se je začelo,... v Mravljišču smo zavihteli kuhalnice, zakurili štedilnik in lonce napolnili z dobrotami. Prva delavnica je bila namenjena ozimnici, ki nam bo pomagala prebroditi dolgo zimo. Tokrat smo se lotili predelovanja sadja in sicer smo sladka jabolk, kivi in breskve skuhali ...... Read more »
  • 22. Jesenski sejem v Komendi od 6. do 8. oktobra 2017
   true
   Odprli so ga predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milan Brglez skupaj z županom Občine Komenda Stanislavom Poglajnom, državno sekretarko Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano magistrico Tanjo Strniša in s predsednikom Konjeniškega kluba ter častnim občanom občine Komenda ...... Read more »
  • Novi prostori šole v Komendi
   true
   V petek, 29. septembra 2017, je šola v Komendi uradno s slovesnim odprtjem dobila nove prostore. Odprla sta jih župan občine Komenda Stanislav Poglajen in ob odsotnosti ravnateljice Mire Rek njena pomočnica Darinka Lipar. Prostorska stiska je bila znana že nekaj časa, reševanje pa se je začelo lani ob ...... Read more »

  Vir: mojaobcina.si