• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Lokalne novice

  • Rokovo v Mostah pri Komendi
   true
   V četrtek, 16. avgusta, je godoval sv. Rok, eden izmed 14 priprošnjikov v sili. Je zavetnik zoper kužne bolezni in starostne tegobe, priporočajo se mu tudi tisti, ki pri svojem delu uporabljajo ostro orodje (šivilje, tesarji, žanjice ...), zdravniki, zlasti kirurgi, lekarnarji, kmetje, jetniki, ...... Read more »
  • IZLET NA REKO IN TRSAT
   true
   Izlet bo v soboto, 15. 9. 2018 Odhod je ob 6.50 iz avtobusnega postajališča pred OŠ Komenda Moste v Komendi. Predviden povratek ob 19.00. Obiskali bomo Muzej Pivških presihajočih jezer. S turističnim vodičem si bomo ogledali znamenitosti Reke in Trsata. Na Trsatu nad Reko, kamor se boste lahko ...... Read more »
  • Tabor gasilske mladine PGD Komenda na Rogli
   true
   Gasilska mladina PGD Komenda se je tradicionalno odpravila na pet dnevno dopustovanje na Roglo. Letos sta mentorja Slavko in Mihaela ob pomoči dveh mentorjev-pripravnikov odpeljala na počitnice 20 otrok. Dopustovali bomo od 12.8.2018 do 17.08.2018. Dnevno bomo poizkusili dodajati del foto ...... Read more »
  • Uradne objave 10/2018
   true
   Izšle so nove Uradne objave... Read more »
  • Na enem od najlepših evropskih otokov
   true
   Med preživljanjem letnega dopusta od 25. junija do 6. julija v Nečujmu na Šolti sem imel veliko priložnosti, da sem lahko občudoval naravne lepote tega otoka, s trajektom zgolj eno uro vožnje oddaljenega od Splita, pa tudi vestno ohranjanje kulturne dediščine (značilnih starih hiš) in vse, kar spada k ...... Read more »
  • Zmago Francozov so pozdravili zvonovi
   true
   Rouenski nadškof Dominique Lebrun (na fotografiji, foto: splet), ki je bil 13 let nogometni sodnik Francoske nogometne zveze (FFF), je po osvojenem prvem mestu modrih na nedavnem svetovnem prvenstvu v nogometu v Rusiji dovolil, da so v zvoniku rouenske stolnice zadoneli zvonovi, poročata Vatican ...... Read more »
  • Aplenca - Glasilo občine Komenda 07/2018
   true
   Izšla je nova APLENCA... Read more »
  • Fantje iz treh vasi peli v Domu svete Katarine v Mengšu
   true
   Janez Plevel, prvi tenor, Janez Golob, drugi tenor, oba iz Tunjic, Peter Pibernik, prvi bas (bariton), iz Suhadol in Marko Cerar, drugi bas, z Gore, so že sami po sebi odlični pevci. To so potrdili v zborih, v katerih so nastopali skupaj ali posamič. Peter Pibernik poje tudi pri mešanem cerkvenem ...... Read more »
  • TABOR GASILSKE MLADINE GZ KOMENDA
   true
   Prostovoljna gasilska društva, predvsem pa mentorji se vedno trudimo, da mladini popestrimo in polepšamo čas, ki ga namenjajo gasilcem. Predvsem poletni čas, ki je namenjen počitnicam, smo želeli popestriti. Tadej Poje, mentor mladine iz PGD Moste je podal idejo, da bi organizirali tabor gasilske ...... Read more »
  • DUHOVNO USPOSABLJANJE - program za vero in razum
   true
   Dragi bralci, želim vas spodbuditi k temu, da bi razmišljali in se pogovarjali o veri. Spomnim se, da je tudi moj oče dejal, da se o verskih stvareh ne splača pogovarjati, ker pride vedno do prepira, in ker ne moreš nič dokazati. Zato je bolje ne govoriti o tem, in živeti vero kot zasebno stvar. ...... Read more »

  Vir: mojaobcina.si