• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Lokalne novice

  • TABOR GASILSKE MLADINE PGD KOMENDA NA ROGLI 2019
   true
   Letos smo se tabora na prijetni Rogli udeležili že petič. Prvo leto je pogum za letovanje zbralo le 8 mladih gasilcev, naslednje leto je bilo gasilske mladine že 16, tretje leto 20, lansko leto kar 22, letos pa je bilo 11 mladincev. Na vseh teh petih taborih sta bila z nami mentorja Mihaela in Slavko. ... Read more »
  • 'ŽIVLJENJE GRE NAPREJ!'
   true
   90 let Jožeta in Marije (Mimi) Lah iz Suhadol   V soboto, 17. avgusta, sta s hčerko Hildo, sinovoma Marjanom in Rajkom, sedmimi vnuki in osmimi pravnuki ter drugimi sorodniki praznovala 90. rojstni dan zakonca Jože in Marija (Mimi) Lah iz Suhadol. Jože prav na ta dan, Mimi, kot kličejo Marijo, pa že ... Read more »
  • EVANGELIJ PO ČUŠINU v Kamniku
   true
   Izjemna predstavitev dramskega igralca, pisatelja in pričevalca Gregorja Čušina svetopisemskih in verskih resnic v okviru Kamfesta na vrtu kamniškega frančiškanskega samostana Verni ljudje dobro vemo, da so štirje evangeliji. Prav tako marsikdo, ki je oddaljen od Cerkve, a ga zanima Sveto pismo, ga ... Read more »
  • MARIJA VNEBOVZETA JE ŠE VEDNO MED NAMI
   true
   Na 'Veliko Gospojnco', kot rečemo na Koroškem, po sveti maši v Komendi, pri kateri smo obnovili posvetitev slovenskega naroda Marijinemu Srcu (posvetili so nas naši škofje 15. avgusta 1992 - tiste, ki hočemo sprejeti ta blagoslov, vsem je na razpolago, a se odločamo s svobodno voljo ali hočemo ali ... Read more »
  • UPOKOJENCI OBISKALI SV. MARTIN NA MURI
   true
   Vnovično povabilo članom Folklorne sekcije pri DU Komenda na gostovanje, kar potrjuje kakovost njihovih plesnih nastopov in priljubljenost po vsej Sloveniji ter celo zunaj nje.  Sveti Martin na Muri je najbolj poznan po svojih termah. Cenejših kot so slovenske, nekateri, ki so jih že obiskali in se v ... Read more »
  • ODPRTO PRVENSTVO ČEŠKE V ŠAHU
   true
   ODPRTO PRVENSTVO ČEŠKE V ŠAHU   Člani Šahovskega kluba Komenda so uspešno nastopili na 30. ODPRTEM PRVENSTVU ČEŠKE v šahu. Tekmovanje je potekalo v Pardubicah od 19. do 27. julija 2019. Odigrali so 9 kol v počasnem šahu, ena partija na dan. Tega tekmovanja so se igralci ŠK Komenda udeležili že ... Read more »
  • GASILSKI TABOR KOLPA 2019
   true
   Gasilska mladina Gasilske zveze Komenda je že drugič preživela taborski vikend na Kolpi. Tudi letos smo taborili pri Pojetovih v Koprivniku. Skupaj z mentorji nas je bilo 27. Iz Komende smo se odpravili v petek 26.7. ob 8 zjutraj in v dopoldanskih urah prispeli v Koprivnik.   Po postavitvi tabora in ... Read more »
  • STOLETNIK NANDE VODE: 'Nisem pozabljen!'
   true
   Nekdanji gospodarstvenik, kmet, politik, poslanec, družbeni delavec, lovec in partizan Nande Vode iz Komende je 23. julija pri Lovskem domu na Križu praznoval 100. rojstni dan.   Jubilejno praznovanje se je začelo že 22. julija zvečer s postavitvijo visokega mlaja (postavili so ga jubilantovi vnuki) v ... Read more »
  • BALINARSKI TURNIR VETERANK
   true
   Na balinišču pri Planinskem domu Komenda je bil 24. julija v vročem in soparnem vremenu, ko je termometer dosegel celo 35 stopinj Celzija, balinarski turnir veterank. Kljub temu so udeleženke turnirja pogumno stopile na tekmovališče in vnovič dokazale, da se ženske 'ne vdajo' tudi v skorajda skrajnih ... Read more »
  • Požari v naravi oziroma na prostem 21. 7. 2019 12.17
   true
   Ob 12.17 je na Glavarjevi cesti v Komendi zagorelo v skladovnici drv. Požar, ki se je razširil v bližnji gozd in zajel skladovnico drv v velikosti okoli 15 kvadratnih metrov, so pogasili gasilci PGD Komenda in Moste. Read more »

  Vir: mojaobcina.si