• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Lokalne novice

  • CVETNA NEDELJA TOKRAT DOMACVETNA NEDELJA TOKRAT DOMA
   Papež Frančišek: Ljubimo brez 'če' in brez 'ampak', kot je to storil Jezus za nas.  Prvič po ranih otroških letih preživljam cvetno nedeljo doma. V domu, ki sva ga ustvarila z ženo Marto. Še pred dobrim mesecem nekaj nezamisljivega, a, danes, zaradi covid 19, resničnega, zelo vznemirjujočega ... Read more »
  • COVID-19 - KAZEN ZA GREH?COVID-19 - KAZEN ZA GREH?
   Težko je to reči, a bo že držalo, da je pandemija covid-19 tudi Božja kazen za greh. Kot so bile strupene kače, o katerih govori danes Božja beseda, za Izraelce, ko so se odvrnili od Boga, niso hoteli več jesti mane, ki jim jo je Bog podaril za preživetje, ampak se jim je tožilo po polnih egiptovskih ... Read more »
  • 'POGUM, VSE LJUDSTVO V DEŽELI!''POGUM, VSE LJUDSTVO V DEŽELI!'
   Sedanji koprski škof dr. Jurij Bizjak, velik poznavalec Svetega pisma, si je za škofovsko geslo izbral svetopisemske besede preroka Ageja: 'Pogum, vse ljudstvo v deželi!' (Ag 2,4).Te besede lahko uporabimo v času ogrožujoče okužbe s koronavirusom, obolenja covid-19, ki je samo v Italiji doslej ... Read more »
  • MOLITEV V ČASU KORONAVIRUSAMOLITEV V ČASU KORONAVIRUSA
   Dobri Bog, reši nas obolenja covid 19,  kot si nekoč naše dede in pradede kuge, lakote in vojske, ker so vztrajno in ponižno prosili za to.Reši nas, da bomo lahko še naprej skrbeli za svoje otroke in vnuke; za prve, da se bodo postavili na lastne noge, za druge, da jim bomo, ko bo ... Read more »
  • ZAKAJ KORONAVIRUS?ZAKAJ KORONAVIRUS?
   V premislek ob pandemiji in kaj lahko sam naredim v njej. Gospod, zakaj si nas 'udaril' s koronavirusom! Ali nismo že tako dovolj slabotni, nemočni in nebogljeni? Kaj nam hočeš povedati s tem novim virusom? Ravno v postnem času, ko smo si tako želeli vsaj malo več toplote, sonca, regrata in ... Read more »
  • Izzivi podeželja - kako jih doživljate nevladne organizacije?Izzivi podeželja - kako jih doživljate nevladne organizacije?
   Novi koronavirus je nekoliko prekrižal tudi naše načrte, zato cikel posvetov na temo dolgožive družbe in izzivov podeželja, ki smo jih načrtovali v pomladnem času, zamikamo na ugodnejši čas. Posvete bomo izpeljali do konca leta 2020, medtem pa vas prosimo, da rešite kratko anketo na teme, ki jih ... Read more »
  • VEČER POEZIJE V KAMNIKUVEČER POEZIJE V KAMNIKU
   Lep, umetniško in duhovno ubran dogodek v starodavnem mestu med Starim in Malim gradom Društvo sv. Jakoba Kamnik je ob slovenskem kulturnem prazniku Prešernovem dnevu pripravilo 'večer druženja s sodobno kamniško pesniško ustvarjalnostjo'. Kulturna prireditev je bila zaradi drugih prireditev na ... Read more »
  • VOŠČILO MATERAMVOŠČILO MATERAM
   Materam v komendski občini in po vsej Sloveniji na materinski dan, ko njihovo srce trepeta v skrbi za svoje otroke v času pandemije covid-19, zaskrbljenosti za može in očete, ali bodo zdravi, bodo imeli delo in bodo lahko še naprej skrbeli za družino in otroke, jim bodo trdno stali ob strani v času ... Read more »
  • POVZETEK 'ZNANJE ZA ZDRAVJE 2020'POVZETEK 'ZNANJE ZA ZDRAVJE 2020'
   ZNANJE ZA ZDRAVJE 2020 V februarju smo za vas organizirali tri brezplačna predavanja: 14. 2. 2020, je Ana Ogorelec, u. d. i. agronomije in specialistka za zelenjadarstvo pri KGZS predvala na temo VISOKE GREDE NA DOMAČEM VRTU. Predstavila vem je kako in kam postavimo visoko gredo, katere ... Read more »
  • 'NE BOJTE SE!''NE BOJTE SE!'
    Bodimo hvaležni zdravstvenim delavcem, ki tvegajo svoja življenja, da bi rešili življenja obolelih za koronavirusom! Pravkar sem 'kliknil' na video, ki mi ga je posredoval občan Janko Žagar, član Neokatehumenske poti. V njem nam Kitajec, protestant brat Yun, ob epidemiji koronavirusa ... Read more »

  Vir: mojaobcina.si