• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Jubilejna pesem samostojnosti in enotnosti

  samostojnost-dsc03958

  samostojnost-dsc03840

  Z Jubilejno pesmijo po prazničnem Božiču je Mešani pevski zbor društva upokojencev Komenda, ob 15-letnici in prek 200 nastopih pod vodstvom Ignaca Gorjanca, v ponedeljek popoldne v dvorani kulturnega doma v Komendi čestital na jubilejnem koncertu tudi k samostojnosti in enotnosti države Slovenije.

  Spodbuden in tudi kritičen je bil praznični nagovor župana Stanislava Poglajna, predsednica Društva upokojencev Komenda Marija Pirnat pa je predstavila bogato in uspešno pot uspehov mešanega pevskega zbora v petnajstih letih. Oba, tako župan, kot predsednica društva upokojencev, sta poudarila veliko delo pevk in pevcev pod vodstvom zborovodje Ignaca Gorjanca in se zahvalila za  njihovo kvalitetno predstavljanje zborovskega dela in pesmi ter z njo Komende doma in v tujini. Praznično slovesnost in zborovski jubilej pa je s priznanji, čestitkami in zahvalo še posebej izpostavil predstavnik Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti iz Izpostave Kamnik Tone Ftičar s Tino Dobovšek, ki sta zboru, pevkam in pevcem podelila bronaste, srebrne, zlate in jubilejne Gallusove značke.

  Lepo in slovesno koncertno prireditev na Štefanovo s prazničnima dogodkoma zbora in države pa so obogatili z nastopom v zborovskem programu tudi operna pevka Vlatka  Oršanič, citrarka Eva Poglajen in učenke Osnovne šole Komenda Moste  Klara, Patricija in Tina s Slomškovo pesmijo o otroških pripravah na sveti večer ob jaslicah. Praznično slovesna in čustveno navdihujoča  je bila v povezovanju tudi Barbara Božič.

  Bil je lep praznični večer s slovesno in miselno čestitko četrt stoletne samostojnosti in enotnosti Slovenije.

  A. Žalar

  samostojnost-dsc03837 samostojnost-dsc03855 samostojnost-dsc03879 samostojnost-dsc03910 samostojnost-dsc03961samostojnost-dsc03923

   

   

   

   

   

  samostojnost-dsc03925