• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Čestitka Bredi Podbrežnik Vukmir

   

  dsc03967

   

   

   

   

   

   

  Čopova diploma, Čopovo priznanje in Čopova plaketa so najvišje državne nagrade za izjemne uspehe na  področju knjižničarstva. Letošnjo Čopovo diplomo je prejela mag. Breda Podbrežnik Vukmir, ki je pred trinajstimi leti prevzela vodenje  Matične knjižnice Kamnik, danes knjižnice Franceta Balantiča Kamnik. Pred skoraj dvajsetimi leti  je po njeni zaslugi začela delovati potujoča knjižnica, pred desetimi leti Krajevna knjižnica Komenda in za njo tudi Krajevna knjiždsc03964nica Šmarca.  Leta 2009 pa je knjižnica v Kamniku prejela tudi certifikat ISO 9001.

  “Breda Podbrežnik Vukmir s svojo dejavnostjo aktivno prispeva  k promociji dejavnosti splošnih knjižnic in k širjenju zavesti o pomenu le-teh tako v slovenskem prostoru kot tudi v tujini, ter skrbi za ugled stroke in knjižničarjev. Dan slovenskih  splošnih knjižnic je prav z njenim delom postal prepoznavna oblika praznovanja, saj se splošne knjižnice vsako leto 20. novembra povežejo v promocijsko akcijo ter skupaj nastopijo v slovenskem kulturnem  prostoru. Prav po zaslugi Brede Podbrežnik Vukmir je ta dan postal ne le praznik knjižničarjev, ampak tudi praznik vseh uporabnikov knjižnic,” so zapisali v utemeljitvi njenega priznanja, ki so ji ga podelili v Plečnikovi veliki čitalnici v Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani.

   

  V torek , 27. decembra, dsc03971sta Bredi Podbrežnik Vukmir čestitala za letošnjo Čopovo diplomo tudi  župan  občine Komenda Stanislav Poglajen in direktorica občinske uprave v Komendi mag. Majda Ravnikar.

  A. Žalar