• podatki

  Zajčeva cesta 23
  1218 Komenda


  obcina@komenda.si

  Telefon: 01/ 724 74 00
  Faks: 01 / 834 13 23

 • Brezplačno množično testiranje na SARS-CoV-2 v prihajajočem tednu

  Občanke in občane občin Kamnik in Komenda obveščamo, da se z mesecem majem spreminjajo termini javnega hitrega testiranja. Slednje se bo izvajalo ob ponedeljkih in petkih. Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik je za izvedbo hitrega testiranja v prostorih Doma kulture Kamnik preko Ministrstva za zdravje Republike Slovenije aktiviral mobilno enoto Zdravstveni zavod Zdravje, ki bo izvajalo hitre teste po enakih postopkih in metodah, kot je to do sedaj izvajal kamniški zdravstveni dom. Hitro testiranje se izvaja v Domu kulture Kamnik, logistično in tehnično podporo nudi Občinski štab Civilne zaščite, prostore in tehnično ter logistično podporo za hitro testiranje pa je zagotovil tudi Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik. V kolikor menite, da ste bili v stiku z okuženo osebo oziroma obstaja sum, da ste okuženi, vljudno vabljeni na hitro testiranje. Termini:

  • ponedeljek, 10. maj 2021, od 9.15 do 12. ure, od 12.30 do 14. ure,
  • petek, 14. maj 2021, od 7.30 do 11.30 in od 12. ure do 14.30. 

  Na odvzem brisa se ni potrebno predhodno naročati, s seboj pa imejte osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. O rezultatu testiranja boste obveščeni na številko SMS, ki jo boste navedli ob odvzemu brisa.

  Negativen rezultat testa pomeni, da trenutno virus v brisu ni zaznaven in naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste že čez nekaj ur lahko pozitivni. V primeru pozitivnega rezultata pa se takoj izolirajte in o tem obvestite izbranega zdravnika.

  Termini:

  • ponedeljek, 10. maj 2021, od 9.15 do 12. ure, od 12.30 do 14. ure,
  • petek, 14. maj 2021, od 7.30 do 11.30 in od 12. ure do 14.30. 

  ri čakanju na odvzem brisa upoštevajte prometni režim. Z vozilom se pripeljete na točko po sistemu DRIVE IN (pripelji in odpelji). Prostovoljci Občinskega štaba Civilne zaščite občine Kamnik izvajajo rediteljsko službo in skrbijo za prometno varnost ter red na vstopni točki. Poudariti velja, da je čakanje v vozilih tudi bistveno varneje za občanke in občane, hkrati pa glede na vremenske razmere tudi prijaznejše. Iz teh razlogov zato Občinski štab Civilne zaščite naproša, da se tisti, ki to lahko, na lokacijo pripeljete z vozilom in v njem počakate na navodila rediteljev, ki vas bodo sprejeli in usmerili. Ves čas vzdržujte varnostno razdaljo vsaj 2 metra in obvezno nosite zaščitno masko.

  V kolikor bodo potrebe po testiranjih večje, boste o dodatnih terminih obveščeni naknadno.

  Testiranje je namenjeno odkrivanju asimptomatskih zdravih prenašalcev virusa in ne testiranju ljudi, ki imajo prisotne lahko tudi blage simptome okužbe dihal ali prebavil. V primeru bolezenskih znakov pokličite Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik na koronamobi 051 642 922.

  Besedilo: Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik